Kassen

Fundering kas

Fundering van de kas

Een stabiele fundering is voor alle kassen noodzakelijk. Een fundering beschermt de kas tegen grondwater en verzakkingen. Voor onze kassen is dit een aluminium fundering Een eigen fundament maken van b.v. baksteen of beton is ook een optie M.b.t. funderingshoogte: denk eraan u hier steeds overheen moet stappen bij het in en uit gaan; maak deze dus niet te hoog

De fundering van de kas is het belangrijkse onderdeel van een kas. Als die niet deugt, zal de kas verzakken, deuren zullen na verloop van tijd slecht werken en er kan spontaan glasbreuk optreden. Gebruik daarom nooit zomaar een balk, biels of wat tegels als fundering. Dat gaat onherroepelijk mis. Een aluminium fundering is de beste oplossing: dan kan de kas worden verplaatst, als de grond erg verziekt is of als u het tuinplan wilt veranderen.

Een gemetselde fundering kan ook, maar dan wordt de kas onroerend goed. De fundering is in elk geval niet te verplaatsen. Zo’n gemetselde fundering moet minstens 50 cm in de grond beginnen, zodat er geen vorst onder kan komen. Door vorst vanuit de grond zal de fundering van de kas opvriezen en scheuren. De kas zelf moet goed aan de fundering worden bevestigd om storm te kunnen doorstaan. Op deze wijze gaat uw kas een leven mee.

Met of zonder gemetselde ondermuur?

Een kas op een gemetselde ondermuur is erg mooi. Glas tot op de grond is goedkoper omdat de kas opgezet kan worden zonder de hulp van een metselaar. Hij kan ook gemakkelijker worden afgebroken en op een nieuwe plek worden neergezet.