Lieveheerbeestjes

Coccinella septempunctata ( Bescherming lage planten) 100 Eitjes

Coccinella septempunctata ( Bescherming lage planten) 100 Eitjes

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 19,28

In voorraad

Artikelnummer: CREA 1/6052 EITJES

100 Eitjes van de Coccinelle septempunctata


Bestrijdt de bladluizen op lage planten


Het lieveheersbeestje Coccinella septempunctata is een insect van de familie van de kevers (coleoptera). Het heeft 7 stippen op de rode vleugels. Dit is een Europees lieveheersbeestje dat tot de twee meest voorkomende soorten in Europa behoort.


Het lieveheersbeestje is een nuttig insect dat heel doeltreffend is tegen allerlei soorten van bladluizen. Het lieveheersbeestje Coccinella septempunctata beschermt in het bijzonder lage planten van minder dan 1,50 m zoals rozestruiken, lage laurierbomen, balkonplanten, groenten in de moestuin, enz...Beschrijving

Details

Productbeschrijving

Werking:

Het lieveheersbeestje Coccinella septempunctata is een grote predator voor bladluizen (groene en zwarte). Vanaf het larvenstadium kan het reeds 100 bladluizen per dag verslinden.

Bescherming:

Het lieveheersbeestje biedt een ideale bescherming van lage planten zoals rozestruiken, lage laurierbomen, balkonplanten, groenten in de moestuin.

Uitzetten:

Het lieveheersbeestje wordt enkel gebruikt met een curatieve werking. De lieveheersbeestjes worden uitgezet zodra de bladluiskoloniën tevoorschijn komen.

Verpakking :

Verpakt in pakken van 100 eitjes, geleverd op strookjes De eitjes van lieveheersbeestjes zijn gegroepeerd in hoopjes van 10 tot 30 gele eitjes. Na 4 tot 5 dagen worden ze grijs en vervolgens zwart. De larven staan dan op het punt, uit te komen. Indien dit reeds het geval is, moeten de kleine, zwarte larven zich op de van voedsel voorziene bodem van het pak verspreiden (het voedsel lijkt op zand).

Voordelen: de eitjes worden op een of meerdere op te hangen strookjes geleverd en zijn dus heel makkelijk uit te zetten. Doeltreffend over een lange periode, gerekend vanaf het larvenstadium met inbegrip van het volwassen stadium. De larven afkomstig van eitjes bieden een betere weerstand want ze worden onmiddellijk in het natuurlijk milieu geboren.

Nadelen: niet alle eitjes zullen uitkomen. Men moet enkele dagen wachten want de werking begint pas nadat de eitjes in larven veranderen. De eitjes kunnen echter ook reeds voortijdig uitkomen tijdens het transport.

Gebruik: De eitjes hangen vast op strookjes die aan de planten worden opgehangen. 

Behandelings-periode:

Rode kleur  : aanbevolen periode :  J F M A M J J A S O N D

Dosering / Behandelde oppervlakte: Eitjes: 50 tot 100 eitjes per boom of 20 tot 30 eitjes per m²

Levering : De eitjes worden rechtstreeks van de kweker naar de klant verzonden. Verzendingen gebeuren enkel op maandag.

Opgelet: Bladluizen gaan meestal gepaard met mieren. De bladluizen zuigen het sap van de planten op en scheiden honingdauw af waarop de mieren verzot zijn.

Zij beschermen derhalve deze kostbare “provisiekamer” door de lieveheersbeestjes aan te vallen. Het is bijgevolg aanbevolen, de mieren uit te roeien. Het eenvoudigste middel bestaat erin, lijmbarrières aan te leggen. De lijm wordt gebruikt in de vorm van stroken of wordt met een penseel op de boomstam aangebracht. Op deze wijze biedt hij een doeltreffende en natuurlijke oplossing om invasies van parasieten en meer bepaald van mieren op bomen en struiken te verhinderen.

Belangrijk: De lieveheersbeestjes zijn erg gevoelig voor chemische producten die u absoluut dient te vermijden. Voor, tijdens en meerdere weken na het uitzetten op de planten mogen geen fytosanitaire producten gebruikt worden op de planten die men wenst te beschermen

Larve lieveheersbeestje eet luis :

 

Additional

Extra informatie

EAN Nee
Video Lieveheersbeestje eet luis :
Documentatie Nee

Beoordelen

  1. Schrijf de eerste beoordeling van dit product

WRITE YOUR REVIEW

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Coccinella septempunctata ( Bescherming lage planten) 100 Eitjes

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Kwaliteit
Documentatie
Levertijd
Prijs

This is a static CMS block displayed if category is empty. You can put your own content here.