Eigen kweek

Ons project.

In de natuur bestaat er geen afval ! Waarom laten we ons hierdoor niet inspireren ? Inderdaad , wat voor de ene afval is is voor de andere een rijkdom.

Perma-fungi baseert zich op een belangrijke innovatie : het kweken van paddenstoelen en het produceren van meststof op basis van koffiedik.

Koffiedik is immers een ideaal substraat voor de oesterzwammenkweek. Deze techniek maakt het dan ook mogelijk om een afvalstof om te zetten in twee nuttige producten : paddenstoelen en meststof.

Dagelijks wordt de koffiedik bij een 10 tal restaurants in de Brusselse regio met de bakfiets opgehaald. Deze koffiedik wordt op een hygiënische manier , onder steriele omstandigheden en met veel geduld omgevormd tot een substraat voor de kweek van paddenstoelen en meststoffen.

Tegelijkertijd gaat het hier over een sociaal-economisch project met als doestelling laaggeschoolden op te leiden in de techniek en dusdanig lokale en duurzame arbeidsplaatsen te creëren.

Dank zij deze inspanningen kunnen wij u een natuurlijke , duurzame en smakelijke oplossing bieden voor het zelf kweken van oesterzwammen bij u thuis .

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12 per pagina

4 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12 per pagina

4 artikel(en)